Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Bobby Mackey
Titel: Country Music Lives On
Bolag: Shaunita (eget bolag)
Av: Lars Thell

Bobby Mackey är ingen nykomling inom countrymusiken då han har hållit på med musik sedan skoltiden och har varit professionell i 40 år. Bobby har skrivit alla låtarna själv och producerat CD’ ihop med Danny Bailey. CD’n innehåller ett antal ”tribute-sånger” till olika artister som Bobby gillar. Första spåret är en snabb låt med titeln ”She’s on Her Way to Florida in the T-Bird”. Så sänker Bobby tempot något i ”Kind Of Place Toby Would Love” som handlar om Bobby’s bar i Wilder, Kentucky. Hyllningen till allas vår George Jones ”That Jones Boy is Gone” innehåller ett antal av de hits som George hade genom åren, en kanonlåt i lite snabbare tempo. Ännu en topplåt är hyllningen till Merle Haggard ”Song About Haggard” som är en lugn låt och en av CD’ns bästa låtar. Den följs av ”Country Music Lives On” som tillskrivs flera av Bobby’s ”ungdomsidoler” en topplåt med tungt komp. Bobby fortsätter med toppalstren i ”I Saw Jesus On the Wall” en låt med mycket bra text som jag gillar. Efter denna kommer en gungande fyr-fyra i ”Will You Fly With Me”. Nästa hyllning är den oförglömlige Johnny Paycheck i ”Paycheck Was a Shove it Kind of Guy”.
Bobby ökar tempot något i ”Where Hank and His Left Off”. Så lugnar Bobby ner lite i den mjuka kärleksballaden ”You Can’t Stop Love”, en topplåt. En av mina favoriter på CD’n är ”She Walks These Hills” som är en lite snabbare variant av ”Long Black Veil”, där Bobby visar en otrolig känsla. CD’n avslutas med ”Poor Pearl, Poor Girl” som är en sann berättelse om flickan som blev gravid och mördades av fadern till barnet, en grym historia som man kan läsa om på Bobby’s hemsida. En fantastiskt bra CD med en artist som vet hur country ska låta. CD’n kan köpas via Bobby’s hemsida www.bobbmackey.com. Hälsa från mig.

(publicerad: 2014-03-24)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk