Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Arty Hill
Titel: Heart On My Dirty Sleeve
Bolag: Highlandtown music
Av: Lars Thell

Arty är ett nytt namn för mig trots att han har gett ut några CD tidigare. Arty kommer från Baltimore och klassas som singer/songwriter, men en mycket bred sådan. Han har bland annat lärt ut hur men skriver låtar på Hank Williams museum i Montgomery, Alabama. Denna dubbel-CD med hela tjugosju (27) låtar är uppdelad så att den första med treton spår är mest strikt country, även om ett par spår är lite poppiga för min del. Den andra CD’n är det bluegrass som Arty bjuder på och trots att jag gillar country bäst så är det svårt att välja vilken CD som jag gillar mest. Det finns gulkorn på varje skiva och jag har fastnat för ”But not this time”, ”Waiting & Wanting” och ”Last room at the Honky Tonk Hotel” som är tre kononlåtar. Arty bjuder på en lugn fyrfyra i WThe drinking pain” som är en av topparna på CD’n. En mycket fin ballad är ”Drunk down by first baptist” med en text som jag bara faller för. Sista spåret på den första CD’n är en kul låt i valstakt med lite mexicanainfluenser ”One more shot of Tito’s”.
Bluegrass-CD’n inleds i högt tempo med ”Two Nicoles” där vi bjuds på fina banjosolon. Efter denna fartfyllda inledning så lugnas tempot ner något i ”Drive that fast”, ” Looking for the radio” och ”Here where the rain comes in” den senare är en av topparna på CD’n. Ännu en topplåt är ”Bar of gold” som kanske är denna skivas bästa spår. Ytterligare bra låtar är ”Beat on the mountain”, ”Texas Ganja man”, ”Lie to me” och ”Taking turns” alla dessa fyra går i lite lugnare tempo och med bra texter. Det här är en CD som passar ALLA och ska finnas hos varje person som gillar ountry eller bluegrass eller båda genrerna. www.highlandtownmusic.com

(publicerad: 2014-12-15)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk