Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Freddie Hart
Titel: God Bless You
Bolag: Nashville America Records
Av: Lars Thell

En av mina stora idoler är Freddie Hart som gick bort den 27 okt 2018 två månader fore sin nittiotvåårsdag. Jag brevväxlade med honom på 60-talet och så fort som jag hade skickat ett brev så tog det bara några veckor så kom det ett svarsbrev.
Det här är hans senaste och sista inspelningar som finns på denna CD som släpptes i april i år. Freddie har skrivit alla tolv låtarna på skivan och det är hans vän David Frizzell som har producerat den. Det är en fantastisk sacred songs skiva och den är bland det bästa som jag har hört i denna genre. Freddie var ju själv djupt troende och hans tro förmedlas i texterna och hans känsla i dessa sånger. Skivan inleds med ”See you on Sunday” en sång i valstakt som jag gillar. Freddie fortsätter med ”God bless you” en mycket vacker sång som tillhör topparna på skivan. Ytterligare en topplåt är ”I’ve got Jesus” där en smäktande steel och fiddle i bakgrunden förstärker intrycket. Freddie fortsätter med ännu en topplåt ” Til then”. Ännu en fantastisk sång är ”You never let go of me” som går i stilla valstakt. Tempot ökas något i ”A Servant for the Lord”. Så drar Freddie ner på tempot något i de vackra ”Just for the love of it” och ”Sweet Jesus”. Ännu en topplåt är den lugna ”Keep my commandments”, en mycket vacker sång. Två lite lugnare låtar är ”Heaven or hell” och ”At this time of year”, den senare en julsång. Som avslutning bjuder Freddie på sin monsterhit ”Easy Loving” som blev vald till årets låt både 1971 och 1972. Det här är en fantastiskt bra skiva med strikt countrykomp och lyssningsvärda texter. Jag brukar säga att spelar man sån här musik i svenska kyrkor eller församlingar så skulle jag vara en flitig besökare. En skiva som jag verkligen kan rekommendera.

(publicerad: 2019-07-15)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk