Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Various artists (t ex Tim McGraw, LeAnn Rimes, Jo Dee Messina, Wynonna Judd)
Titel: Wings of A Dove
Bolag: Curb Records D2 77973.
Av: Ulf Sandberg

Denna CD är en samlings-CD utgiven på ett litet privat bolag med ett antal namnkunniga och (för mig) okända countryartister som framför 16 st. sånger som jag trodde hade ett kristet budskap. Det visade sig att det kristna var en överdrift – ca hälften av sångerna handlar om annan kärlek än den kristna.

Sångerna av de mest namnkunniga countrysångarna, Tim McGraw, Sawyer Brown och LeAnn Rimes, låter precis som skvalet från Nashville – dvs tråkiga ballader med modernt countrykomp och utan en bärande melodi. En låt (av Mark Miller) är t o m mer rock än country.

Men det finns några riktiga pärlor. Den bästa är Live With Jesus, skriven av Paul Kennerley och sjungen av Wynonna (Judd). Det blir en fusion av country, blues och gospel som ger mig gåshud. Ursprungligen finns låten på skivan ”Wynonna” från 1993. En annan pärla är den vackra Pass Me Not Oh Gentle Saviour (skriven av Fanny Crosby) med Lyle Lovett. Det är en ganska genuin white gospel med stänk av black. Lyle sjunger till ackompanjemang av endast ett piano och en manlig kvartett. Mycket äkta och hörvärd.

Några fina sånger som låter äkta country framförs av Keith Perry (Over My Head), Jim Witter (On the Wings of A Dove), Shane McAnally (All Things Beautiful) och Ken Mellons (I’m Not Homeless).

Helhetsintrycket är mycket gott och den rekommenderas starkt. De nämnda pärlorna och äkta countrysångerna är nog motiv för att köpa skivan – de övriga inslagen kan man ju faktiskt välja bort.

(publicerad: 2003-01-03)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk